Mediterane planten

Mediterrane planten zijn planten die afkomstig zijn uit de regio rondom de Middellandse Zee. Deze planten staan bekend om hun prachtige bloemen en bladeren, evenals hun vermogen om te gedijen in warme en droge omstandigheden. In ons tuincentrum vind je verschillende mediterrane tuinplanten, die jouw tuin die warme zomerse uitstraling geven.

Filter op Verberg filters
1 - 7 van 7 producten

Olijfbomen: mediterrane tuin klassiekers

De olijfboom is een van de meest bekende mediterrane planten en wordt gekweekt voor zijn fruit, maar ook voor zijn prachtige zilvergrijze bladeren en mooie stam. De olijfboom is winterhard en kan temperaturen verdragen tot -12°C, waardoor het een populaire plant is voor tuinen in koude klimaten. Olijfbomen zijn ook relatief gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig water nodig.

Lavendel: geuren en kleuren

Lavendel is een populaire mediterrane plant die bekend staat om zijn aromatische geur en mooie paarse bloemen. Lavendel is een winterharde plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. Het is ook een van de gemakkelijkst te onderhouden planten en vereist weinig water en voeding. De heerlijke geur maakt de lavendel bij veel mensen erg geliefd! 

De mediterraanse keuken met rozemarijn uit de tuin

Rozemarijn is een aromatische mediterrane plant die bekend staat om zijn pittige smaak en geur. Rozemarijn heeft kleine, naaldachtige bladeren en paarse bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere insecten. Rozemarijn is een winterharde plant die goed gedijt in warme en droge omstandigheden. Daarnaast is deze uiteraard te gebruiken in de keuken, waar de geur en smaak een heerlijke toevoeging zijn aan veel gerechten.

Bougainvillea voor zomerse kleuren

Bougainvillea is een prachtige mediterrane plant met felgekleurde bloemen in roze, paars, rood en oranje. Bougainvillea is een klimplant die goed gedijt in warme en droge omstandigheden. Het heeft wel wat ondersteuning nodig om te groeien en bloeien, maar het is een spectaculaire plant om naar te kijken.

Citrusbomen in eigen tuin

De citroenboom is een populaire mediterrane plant die bekend staat om zijn geurige bloemen en sappige citroenen. Citroenbomen hebben glanzende groene bladeren en bloeien in de lente met delicate witte bloemen. In de zomer produceren ze grote, smakelijke citroenen die worden gebruikt in koken en om verfrissende drankjes te maken. Citroenbomen zijn winterhard en kunnen temperaturen tot -7°C verdragen. Ze hebben wel bescherming nodig tegen vorst en koude wind, dus het is het beste om ze in potten te kweken en ze binnen te brengen tijdens de wintermaanden.

De delicate jasmijn

Jasmijn is een geurige mediterrane plant met delicate witte bloemen. Jasmijn heeft glanzende groene bladeren en bloeit in de lente en zomer met geurige bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere insecten. Jasmijn is winterhard en kan temperaturen tot -10°C verdragen. Het is een klimplant die wat ondersteuning nodig heeft om te groeien en te bloeien, maar het is een spectaculaire plant om naar te kijken en om van de geurige bloemen te genieten.

Mediterrane tuinplanten voor een vakantiegevoel in de tuin

Mediterrane planten zijn prachtige planten die gedijen in warme en droge omstandigheden. Ze hebben niet alleen decoratieve waarde, maar ook nuttige toepassingen, zoals de productie van heerlijk fruit en aromatische kruiden. Of je nu op zoek bent naar een fruitboom, een klimplant of een succulent, er is altijd wel een mediterrane plant die bij je past. Het is belangrijk om de specifieke zorgbehoeften van elke plant te begrijpen om ervoor te zorgen dat ze gedijen in je tuin of op je terras. Met de juiste zorg en aandacht kunnen mediterrane planten een prachtige aanvulling zijn op elke tuin of buitenruimte.