Inheemse planten

Bent u op zoek naar manieren om uw tuin te verrijken en tegelijkertijd bij te dragen aan de natuurlijke biodiversiteit? Overweeg dan om inheemse planten in uw tuin te zetten! Inheemse planten zijn plantensoorten die oorspronkelijk voorkomen in ons land en dus goed zijn aangepast aan het Nederlandse klimaat en de bodemgesteldheid. Dit maakt ze extra sterk en veerkrachtig. Daarnaast zijn de planten ook gewoon bijzonder mooi. Het oog wil immers ook wat! Kom langs bij Tuincentrum Tullekensmolen om ons inheemse aanbod te ontdekken. We helpen u graag bij het creëren van een duurzame tuin die bijdraagt aan het behoud van onze lokale flora en fauna.

Filter op Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 46 van 46 producten

Wilde bloemen voor een verbeterde biodiversiteit

Het planten van inheemse planten heeft verschillende voordelen voor zowel u als voor de natuur. Allereerst dragen inheemse planten bij aan de biodiversiteit. Doordat inheemse planten al eeuwen in ons land voorkomen, hebben ze een belangrijke functie in de voedselketen van onze lokale fauna. Insecten, vogels en andere dieren zijn afhankelijk van deze planten voor hun voeding en voortplanting. Het aanplanten van inheemse planten is dus een eenvoudige manier om bij te dragen aan een evenwichtige leefomgeving voor dieren in uw tuin.

Tip! We willen hier echter niet mee zeggen dat uitheemse planten slecht zijn. Veel exotische bloemen vormen nieuwe voedselbronnen wanneer inheemse planten allang zijn uitgebloeid. Wij raden u aan om een mix van uit- en inheemse planten en bloemen te planten, zodat uw groen zo gevarieerd mogelijk is.

Sterk en duurzaam

Ook fijn: inheemse planten zijn enorm sterk en dus beter bestand tegen ziektes en plagen dan exotische planten. Dit is natuurlijk omdat ze beter aangepast zijn aan hun omgeving. Dit betekent tegelijkertijd dat u minder bestrijdingsmiddelen nodig heeft om uw groen te beschermen. Ook op ander onderhoud heeft dit een positieve invloed. Inheemse planten hebben vaak ook minder water en voedingsstoffen nodig dan exotische planten. Zo kunnen ze water vaak goed opslaan in hun diepe wortelgestel. Scheelt u weer wat tijd, geld en energie! 

Top 5 inheemse planten

Maar wat zijn nu bij uitstek inheemse planten? Dit zijn een paar van onze favorieten. Kom langs om ons volledige aanbod te bekijken!

  • Guldenroede (Solidago)
  • Venijnboom (Taxus baccata)
  • Duizendblad (Achillea)
  • Wilde lijsterbes (Sorbus aucuparia)
  • Hazelaar (Corylus avellana)

Tip! Inheemse planten bieden ook visuele voordelen voor uw tuin. Doordat ze van nature voorkomen in de regio, passen ze perfect in het lokale landschap en zorgen ze voor een natuurlijke uitstraling in uw tuin. Inheemse planten zijn er in verschillende maten, kleuren en vormen, wat betekent dat u ze gemakkelijk kunt integreren in elk tuinontwerp.

Inheemse planten kopen bij Tuincentrum Tullekensmolen

Door inheemse planten in uw tuin te planten, geeft u de biodiversiteit een steuntje in de rug. Het is een eenvoudige manier om bij te dragen aan het behoud van onze planeet en tegelijkertijd een prachtige, natuurlijke tuin te creëren. Wilt u meer weten over onze inheemse tuinplanten en de voordelen die deze u kunnen bieden? Wij nodigen u graag uit om langs te komen in ons gezellige tuincentrum in Beekbergen. Onze medewerkers geven u graag tips bij het kiezen van de juiste planten voor uw buitenplek. Tot snel!