Fruitbomen

Met fruitbomen van Wonder Tree geniet u het hele jaar door van een sfeervolle tuin. Fruitbomen geven naast heerlijke vruchten namelijk ook prachtige bloemen en bloesem. Tuincentrum Tullekensmolen is dé plek voor al uw fruitbomen, groot of klein. Van appelbomen tot perenbomen en van lekkere pruimen tot zoete kersen: ontdek het bij Tuincentrum Tullekensmolen!

 

Filter op Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 50 van 50 producten

Wonder Tree fruitbomen

Bij Tullekensmolen koopt u fruitbomen van topmerk Wonder Tree. Dit zijn de allerbeste rassen fruitbomen. Wij hebben zowel normale bomen als zelfbestuivende fruitbomen die zonder kruisbestuiving al lekkere vruchten produceren. Wilt u zeker zijn van heerlijke oogst? Plant dan een bestuiver bij uw fruitboom in de buurt, of zorg dat er binnen 100 meter een bestuiver van uw fruitboom in de buurt staat. Door de kruisbestuiving verandert de prachtige bloesem in de zomermaanden in vruchten. De fruitbomen van Wonder Tree blijven compact, hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor de kleine tuin. Plant een appel-, peren-, pruimen-, of kersenboom in de tuin en geniet van vers fruit uit eigen tuin!

Bestuiving fruitbomen

Verschillende fruitbomen zoals appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen hebben in de maanden april en mei prachtige takken met wit/roze bloesem. De takken zitten vol met prachtige bloesem, echt fantastisch om te zien. Om deze bloesem om te zetten naar vruchten, moet er bestuiving plaatsvinden. Bestuiving vindt plaats door bestuivende fruitbomen. Dit gebeurt door de wind en door insecten zoals hommels en bijen. Als appelbomen, perenbomen en kersenbomen niet bestoven worden, maken zij geen vruchten aan. Een bestuivende fruitboom kan tot 100m van de appel-, peren-, of kersenboom vandaan staan.  Heeft uw buurman een bestuiver in de tuin staan? Super! Dan plant u enkel een fruitboom en zorgt de wind en de insecten in de tuin voor de bestuiving. Help de natuur een handje door uw tuin extra bij-vriendelijk in te richten met inheemse vaste planten en genoeg bloemen in de tuin! Veel mensen uit Apeldoorn weten ons voor diverse tuinplanten te vinden.

Zelfbestuivende fruitbomen

Er bestaan ook zelf bestuivende fruitbomen. Deze bomen hebben geen kruisbestuiving van andere fruitbomen nodig en produceren dus zelf vruchten. Het aantal vruchten van zelf bestuivende fruitbomen is altijd minder dan fruitbomen met kruisbestuiving. Om een appelboom te bestuiven, moet er een bestuivende appelboom binnen 100m staan. Een perenboom wordt bestuifd door een bestuivende perenboom, enzovoorts. Bijen en hommels helpen fruitbomen bij het bestuivingsproces. Bijen en hommels vliegen van bloem naar bloem om honing te verzamelen. Bij het bezoek aan een bloem plakken stuifmeelkorrels aan hun lijf. Doordat deze insecten van bloem naar bloem vliegen, zorgt het stuifmeel voor de bevruchting van de fruitboom. Zo groeit de bloesem uiteindelijk uit tot een appel, peer, pruim of kers. 

Koop fruitbomen in Apeldoorn

Woont u in de buurt van Apeldoorn? Tuincentrum Tullekensmolen in Beekbergen is een uniek tuincentrum dat staat voor persoonlijk contact en alles voor een groene tuin! Koop Wonder Tree fruitbomen in onze webshop of kom langs in Beekbergen en laat u adviseren door onze medewerkers. Wij weten alles van de tuin. Wilt u een zo groen mogelijke tuin, of juist een zo lekker mogelijke tuin met groente en fruitplanten? Wij helpen u graag bij het inrichten van uw tuin. Profiteer ook van leuke aanbiedingen. Zo blijft het inrichten van een groene tuin leuk en voordelig! Heeft u vragen? Bel ons op 055 506 3131 of stuur een e-mail naar [email protected].