Vaste planten

Met vaste planten geniet u jaar in jaar uit van een prachtige tuin vol met groen. Vaste planten bloeien ieder jaar opnieuw in hun seizoen. Zo zijn er vaste planten die iedere lente weer prachtig groen kleuren, maar ook planten die iedere herfst aan hun bloeiperiode beginnen. Door verschillende vaste planten te combineren in uw tuin kunt u het hele jaar door genieten van een tuin vol leven. Bij tuincentrum Tullekensmolen in gemeente Apeldoorn vindt u een groot aanbod vaste planten en kunt u terecht voor advies over de beste planten voor uw tuin, kom dus vooral langs!

 

Vaste Planten Apeldoorn

 

Vaste planten het hele jaar door

Vaste planten zijn tuinplanten die u, in tegenstelling tot eenjarige planten, het hele jaar lang in de grond kunt laten zitten en die ieder jaar weer opbloeien. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Wij hebben een aantal tips voor het onderhouden van vaste planten voor u op een rij gezet:

  • Vaste planten beschermt u het beste door pas in het voorjaar de border op te ruimen. Laat afgevallen bladeren dus vooral liggen in de winter, zodat ze als een beschermlaag kunnen dienen voor de planten onder de grond;

  • Als de vaste planten in uw tuin te groot worden, kunt u ze in het najaar "scheuren". Dit houdt in dat u met een scherp mes een stuk van de plant afsnijdt;

  • Bij oudere planten wordt het knippen van de plant vaak ook gedaan om de plant te verjongen, de oude kern wordt dan weggegooid.

Vaste Plant

 

Tuincentrum Tullekensmolen bij Apeldoorn

Tuincentrum Tullekensmolen is echt begrip in Apeldoorn en omstreken. De bijzondere locatie waarop ons tuincentrum staat is omgeven door een beekje en een park waar u inspiratie kunt opdoen voor uw tuin. Een dagje naar tuincentrum Tullekensmolen in Beekbergen in de gemeente Apeldoorn is een echt dagje weg! Onze medewerkers helpen u graag bij het vinden van de beste planten om van uw tuin uw droomtuin te maken. Kunt u bij ons het juiste soort niet vinden op het tuincentrum? Dan proberen wij deze voor u te bestellen! Zo zorgen wij ervoor dat u tevreden weggaat. 

Populaire vaste planten

Vaste planten zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er groene vaste planten, zoals de buxus. De buxus is een kun je zelf in een unieke vorm snoeien. Ook zijn er bloeiende vaste planten, waar bijvoorbeeld de hortensia een bekend voorbeeld van is. De hortensia is niet alleen populair omdat deze in veel verschillende kleuren te koop is en makkelijk te verzorgen is, maar ook omdat mensen met hooikoorts van deze plant geen last hebben. Wij hebben een groot assortiment vaste planten op voorraad. Je bestelt onze vaste planten ook eenvoudig online in onze webwinkel. Weet u niet precies waar u naar op zoek bent of wilt u inspiratie opdoen voor uw tuin? Kom dan langs om de meest populaire vaste planten in ons assortiment te bekijken. Wij zien u graag terug in ons tuincentrum in Apeldoorn!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment