Haagplanten en Fruit

Met haagplanten en fruit maakt u uw tuin een stuk groener en kunt u afscheidingen creëren voor meer privacy. Haagplanten zijn een veel gekozen vorm van een schutting, omdat het op een natuurlijke manier uw tuin afbakent en u zo het hele jaar door een groene tuin kunt hebben. Er zijn veel verschillende soorten haagplanten, van de iconische groene beukenhaag tot verschillende fruithagen. Kom langs bij Tuincentrum Tullekensmolen nabij Apeldoorn voor de verschillende haagplanten in ons assortiment en persoonlijk advies voor de beste vaste planten voor uw tuin!

 

Haagplanten Apeldoorn

 

Meer privacy met haagplanten

Haagplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Om uw te helpen meer wegwijs te worden in de verschillende soorten haagplanten hebben wij verschillende eigenschappen voor u op een rij gezet:

 • Allereerst zijn er bladhoudende en bladverliezend en bladhoudend haagplanten. Bladhoudende haagplanten hebben het hele jaar door bladeren, zelfs in de winter. Bladverliezende haagplanten verliezen hun bladeren in de herfst. Dit is een belangrijk onderscheid om over na te denken als u de haag bijvoorbeeld wil planten als schutting;

 • Dan is er ook nog onderscheid in haagplanten als wortelgoed, kluit of als potplanten. Wortelgoed zijn planten met enkel de naakte wortels. Kluitplanten komen direct uit de aarde en de wortels zijn nog omringd met de aarde. Potplanten worden speciaal gekweekt en om de zoveel tijd omgepot. De potplanten worden, zoals de naam al doet vermoeden, verkocht in een pot. Wortel en kluitgoed is leverbaar in het voorjaar en najaar. Potplanten zijn het hele jaar door leverbaar;

 • Daarnaast zijn er ook nog fruithagen in allerlei soorten en maten, van appelbomen voor een haag en kleinere druivenstruiken en bessenstruiken.


 

 

Inspiratie opdoen bij tuincentrum Tullekensmolen

Er zijn dus ontzettend veel verschillende soorten haagplanten. De fagus sylvatica, de beukhaag, is een bekende, waaraan in de winter het bruine blad blijft zitten. Daarnaast zijn er ook veel conifeersoorten geschikt voor haag, zoals de Thuja en Chamaecyparis. Van bladhoudende of groenblijvende haagplanten zijn de prunus, taxus, photinia en buxus bekende voorbeelden. Kom langs in ons tuincentrum om te kijken wat wij hebben staan en inspiratie op te doen voor uw tuin of voor meer informatie over het verzorgen van haagplanten. Wilt u een plant die wij niet op voorraad hebben? Dan kijken wij graag met u naar de mogelijkheden om deze te bestellen. 

 

De beste haagplanten voor uw tuin

Voor de beste haagplanten voor uw tuin komt u langs bij Tuincentrum Tullekensmolen. Bij ons tuincentrum in de buurt van Apeldoorn kunt u niet alleen een enorm assortiment tuinplanten bekijken en bestellen, maar kunt u ook persoonlijk advies krijgen voor de beste vaste tuinplanten en eenjarige tuinplanten voor uw tuin. Wij zien u graag terug bij Tuincentrum Tullekensmolen in Beekbergen waar de haagplanten voor u klaarstaan!

Producten voor Haagplanten en Fruit

 • Taxus baccata 80-100 cm.

  Mooie volle Taxus baccata geschikt voor heg

  12,95
 • Leifruitbomen

  Verschillende soorten en maten leifruitbomen.

  Van Appel - Peer - Pruim - Kers en diverse andere soorten.

  Vanaf €21,95
 • Bessenstruiken

  Aalbessen rood en wit, Kruisbessen, Zwarte bessen en Blauwe bessen

  vanaf €5,50