Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wolfsmelk, familie van de Euphorbiaceae. De bloemkleur is oranjerood en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen+rood en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Euphorbia griffithii 'Dixter'? De Euphorbia griffithii 'Dixter' is ook wel bekend als Wolfsmelk. Deze Euphorbiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Wolfsmelk is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Euphorbia griffithii 'Dixter'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Wolfsmelk niet!

  • Nederlandse naam: Wolfsmelk Wetenschappelijke naam: Euphorbia griffithii 'Dixter' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Euphorbia Familie: Euphorbiaceae Bloemkleur: Oranje, Rood
  • Bladkleur: Groen, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee