Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Naald van Cleopatra, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Eremurus robustus? De Eremurus robustus is ook wel bekend als Naald van Cleopatra. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 250 centimeter. De Naald van Cleopatra is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Eremurus robustus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Naald van Cleopatra niet!

  • Nederlandse naam: Naald van Cleopatra Wetenschappelijke naam: Eremurus robustus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Eremurus Familie: Liliaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee