Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Mannetjesvaren, familie van de Aspidiaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -40 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant neemt echter ook genoegen met een meer beschaduwde standplaats en zelfs een vrij droge bodem is zelden een probleem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Dryopteris filix-mas? De Dryopteris filix-mas is ook wel bekend als Mannetjesvaren. Deze Aspidiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Mannetjesvaren is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Dryopteris filix-mas? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Mannetjesvaren niet!

  • Nederlandse naam: Mannetjesvaren Wetenschappelijke naam: Dryopteris filix-mas Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Dryopteris Familie: Aspidiaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Schaduw
  • Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee