Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wollig vingerhoedskruid, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is bruingeel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Digitalis lanata? De Digitalis lanata is ook wel bekend als Wollig vingerhoedskruid. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Wollig vingerhoedskruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Digitalis lanata? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Wollig vingerhoedskruid niet!

  • Nederlandse naam: Wollig vingerhoedskruid Wetenschappelijke naam: Digitalis lanata Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Digitalis Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Bruin, Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee