Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ruwe smele, familie van de Poaceae. De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Deschampsia cespitosa 'Goldtau'? De Deschampsia cespitosa 'Goldtau' is ook wel bekend als Ruwe smele. Deze Poaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Ruwe smele is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Deschampsia cespitosa 'Goldtau'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Ruwe smele niet!

  • Nederlandse naam: Ruwe smele Wetenschappelijke naam: Deschampsia cespitosa 'Goldtau' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Deschampsia Familie: Poaceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee