Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Muurleeuwenbek, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Cymbalaria pallida 'Alba'? De Cymbalaria pallida 'Alba' is ook wel bekend als Muurleeuwenbek. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Muurleeuwenbek is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cymbalaria pallida 'Alba'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Muurleeuwenbek niet!

  • Nederlandse naam: Muurleeuwenbek Wetenschappelijke naam: Cymbalaria pallida 'Alba' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cymbalaria Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee