Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Herfsttijloos, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. september tot en met november. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant verdraagt warmte en een tijdelijk droge bodem. Ze kan dus ook aangeplant worden op standplaatsen met iets meer licht. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Colchicum 'Giant'? De Colchicum 'Giant' is ook wel bekend als Herfsttijloos. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Herfsttijloos is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Colchicum 'Giant'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Herfsttijloos niet!

  • Nederlandse naam: Herfsttijloos Wetenschappelijke naam: Colchicum 'Giant' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Colchicum Familie: Liliaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober, November
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee