Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kleine bergsteentijm, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze niet woekerende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Clinopodium calamintha 'White Cloud'? De Clinopodium calamintha 'White Cloud' is ook wel bekend als Kleine bergsteentijm. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Kleine bergsteentijm is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Clinopodium calamintha 'White Cloud'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kleine bergsteentijm niet!

  • Nederlandse naam: Kleine bergsteentijm Wetenschappelijke naam: Clinopodium calamintha 'White Cloud' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Clinopodium Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee