Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Chrysogonum, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Chrysogonum virginianum? De Chrysogonum virginianum is ook wel bekend als Chrysogonum. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Chrysogonum is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Chrysogonum virginianum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Chrysogonum niet!

  • Nederlandse naam: Chrysogonum Wetenschappelijke naam: Chrysogonum virginianum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Chrysogonum Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee