Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Blauwe strobloem, familie van de Cichoriaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Catananche caerulea 'Major'? De Catananche caerulea 'Major' is ook wel bekend als Blauwe strobloem. Deze Cichoriaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Blauwe strobloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Catananche caerulea 'Major'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Blauwe strobloem niet!

  • Nederlandse naam: Blauwe strobloem Wetenschappelijke naam: Catananche caerulea 'Major' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Catananche Familie: Cichoriaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee