Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Betonie, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Betonica officinalis? De Betonica officinalis is ook wel bekend als Betonie. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Betonie is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Betonica officinalis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Betonie niet!

  • Nederlandse naam: Betonie Wetenschappelijke naam: Betonica officinalis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Betonica Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee