Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zijdeplant, familie van de Asclepiadaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 70 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Asclepias syriaca? De Asclepias syriaca is ook wel bekend als Zijdeplant. Deze Asclepiadaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Zijdeplant is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Asclepias syriaca? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zijdeplant niet!

  • Nederlandse naam: Zijdeplant Wetenschappelijke naam: Asclepias syriaca Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Asclepias Familie: Asclepiadaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee