Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Berendruif, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. maart tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Arctostaphylos uva-ursi? De Arctostaphylos uva-ursi is ook wel bekend als Berendruif. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Berendruif is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Arctostaphylos uva-ursi? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Berendruif niet!

  • Nederlandse naam: Berendruif Wetenschappelijke naam: Arctostaphylos uva-ursi Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Arctostaphylos Familie: Ericaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April, Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee