Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rijstebrij, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Het is een onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Arabis caucasica 'Variegata'? De Arabis caucasica 'Variegata' is ook wel bekend als Rijstebrij. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Rijstebrij is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Arabis caucasica 'Variegata'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Rijstebrij niet!

  • Nederlandse naam: Rijstebrij Wetenschappelijke naam: Arabis caucasica 'Variegata' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Arabis Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee