Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bosanemoon, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is wit gevuld en de bloeitijd is van ca. maart tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Anemone nemorosa 'Bracteata Pleniflora'? De Anemone nemorosa 'Bracteata Pleniflora' is ook wel bekend als Bosanemoon. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Bosanemoon is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Anemone nemorosa 'Bracteata Pleniflora'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bosanemoon niet!

  • Nederlandse naam: Bosanemoon Wetenschappelijke naam: Anemone nemorosa 'Bracteata Pleniflora' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Anemone Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee