Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Echte heemst, familie van de Malvaceae. De bloemkleur is licht roze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Althaea officinalis? De Althaea officinalis is ook wel bekend als Echte heemst. Deze Malvaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Echte heemst is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Althaea officinalis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Echte heemst niet!

  • Nederlandse naam: Echte heemst Wetenschappelijke naam: Althaea officinalis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Althaea Familie: Malvaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee