Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Stokroos, familie van de Malvaceae. De bloemkleur is gemengd en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 175 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Alcea rosea? De Alcea rosea is ook wel bekend als Stokroos. Deze Malvaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 175 centimeter. De Stokroos is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Alcea rosea? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Stokroos niet!

  • Nederlandse naam: Stokroos Wetenschappelijke naam: Alcea rosea Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Alcea Familie: Malvaceae Bloemkleur: Gemengd
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 175 Giftig: Nee