Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Azuren monnikskap, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is amethystblauw en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn donkergroen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Aconitum carmichaelii 'Barker's Variety'? De Aconitum carmichaelii 'Barker's Variety' is ook wel bekend als Azuren monnikskap. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Azuren monnikskap is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aconitum carmichaelii 'Barker's Variety'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Azuren monnikskap niet!

  • Nederlandse naam: Azuren monnikskap Wetenschappelijke naam: Aconitum carmichaelii 'Barker's Variety' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aconitum Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee