Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kardinaalsmuts, familie van de Celastraceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur uit de middagzon Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Euonymus alatus? De Euonymus alatus is ook wel bekend als Kardinaalsmuts. Deze Celastraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Kardinaalsmuts is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Euonymus alatus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kardinaalsmuts niet!

  • Nederlandse naam: Kardinaalsmuts Wetenschappelijke naam: Euonymus alatus Type plant: Heester
  • Geslacht: Euonymus Familie: Celastraceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee