Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Japanse grootbloemige kornoelj

De nederlandse naam is Japanse grootbloemige kornoelj, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is licht rozerood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Cornus kousa 'Satomi'? De Cornus kousa 'Satomi' is ook wel bekend als Japanse grootbloemige kornoelj. Deze Cornaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Japanse grootbloemige kornoelj is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cornus kousa 'Satomi'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse grootbloemige kornoelj niet!

  • Nederlandse naam: Japanse grootbloemige kornoelj Wetenschappelijke naam: Cornus kousa 'Satomi' Type plant: Heester
  • Geslacht: Cornus Familie: Cornaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee