Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Oostamerikaanse kornoelje, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn grijsgroen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig of schaduwrijk is. Ze kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Cornus florida? De Cornus florida is ook wel bekend als Oostamerikaanse kornoelje. Deze Cornaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 400 centimeter. De Oostamerikaanse kornoelje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cornus florida? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Oostamerikaanse kornoelje niet!

  • Nederlandse naam: Oostamerikaanse kornoelje Wetenschappelijke naam: Cornus florida Type plant: Heester
  • Geslacht: Cornus Familie: Cornaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 400 Giftig: Nee