Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kansenboom, familie van de Verbenaceae. De bloemkleur is donkerroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen,cremewit. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Clerodendrum bungei 'Pink Diamond'? De Clerodendrum bungei 'Pink Diamond' is ook wel bekend als Kansenboom. Deze Verbenaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Kansenboom is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Clerodendrum bungei 'Pink Diamond'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kansenboom niet!

  • Nederlandse naam: Kansenboom Wetenschappelijke naam: Clerodendrum bungei 'Pink Diamond' Type plant: Heester
  • Geslacht: Clerodendrum Familie: Verbenaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee