Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Choisya, familie van de Rutaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn geel. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een licht beschaduwd plekje. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Choisya ternata 'Lich'? De Choisya ternata 'Lich' is ook wel bekend als Choisya. Deze Rutaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Choisya is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Choisya ternata 'Lich'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Choisya niet!

  • Nederlandse naam: Choisya Wetenschappelijke naam: Choisya ternata 'Lich' Type plant: Heester
  • Geslacht: Choisya Familie: Rutaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Geel Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee