Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kruipende herfstsering, familie van de Rhamnaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Ceanothus thyrsiflorus var. repens? De Ceanothus thyrsiflorus var. repens is ook wel bekend als Kruipende herfstsering. Deze Rhamnaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Kruipende herfstsering is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Ceanothus thyrsiflorus var. repens? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kruipende herfstsering niet!

  • Nederlandse naam: Kruipende herfstsering Wetenschappelijke naam: Ceanothus thyrsiflorus var. repens Type plant: Heester
  • Geslacht: Ceanothus Familie: Rhamnaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee