Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Caryopteris, familie van de Verbenaceae. De bloemkleur is diepblauw en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn diep goudgeel. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Caryopteris clandonensis 'Sunshine Blue'? De Caryopteris clandonensis 'Sunshine Blue' is ook wel bekend als Caryopteris. Deze Verbenaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Caryopteris is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Caryopteris clandonensis 'Sunshine Blue'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Caryopteris niet!

  • Nederlandse naam: Caryopteris Wetenschappelijke naam: Caryopteris clandonensis 'Sunshine Blue' Type plant: Heester
  • Geslacht: Caryopteris Familie: Verbenaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Geel Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee