Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Herfstpaardenkastanje, familie van de Hippocastanaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand 4. Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor de wat zwaardere grondsoorten met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 8). Verlangt een plekje in de halfschaduw en verdraagt zomerse hitte, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Aesculus parviflora? De Aesculus parviflora is ook wel bekend als Herfstpaardenkastanje. Deze Hippocastanaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Herfstpaardenkastanje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aesculus parviflora? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Herfstpaardenkastanje niet!

  • Nederlandse naam: Herfstpaardenkastanje Wetenschappelijke naam: Aesculus parviflora Type plant: Heester
  • Geslacht: Aesculus Familie: Hippocastanaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee