Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Apenpuzzel, familie van de Araucariaceae. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Araucaria araucana? De Araucaria araucana is ook wel bekend als Apenpuzzel. Deze Araucariaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1000 centimeter. De Apenpuzzel is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Araucaria araucana? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Apenpuzzel niet!

  • Nederlandse naam: Apenpuzzel Wetenschappelijke naam: Araucaria araucana Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Araucaria Familie: Araucariaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 1000
  • Giftig: Nee