Groene kerstcadeaus

Groene kerstcadeaus

Of ze nu letterlijk of figuurlijk groen zijn, ons tuincentrum in Beekbergen puilt uit van de leuke, mooie en originele kerstcadeaus voor de feestdagen. Van kamerplanten tot sfeerverlichting en vogelvoederhuisjes. Geen inspiratie voor een passend geschenk voor de feestdagen? We helpen je graag op weg met deze cadeautips voor familieleden, buren of vrienden bij wie je op bezoek gaat. Uiteraard denken we natuurlijk ook aan kerstcadeaus voor kinderen en kleinkinderen. Voor ieder wat wils, tegen elk budget!

11 inspirerende cadeautips voor een geweldige, groene kerst 

  1. Een 'kerstige' kamerplant, zoals een kerstster (Poinsettia) of amaryllis. Extra leuk in een mooie pot met een lint eromheen gestrikt. En een kant-en-klaar kerststukje of een feestelijk versierde kerstkrans of guirlande zijn natuurlijk ook altijd een 'schot in de (kerst)roos'. 

  2. Een grote (geur)kaars in een mooie houder, een windlicht of lantaarn. Of geurstokjes die een heerlijk parfum verspreiden.

  3. Een lichtsnoer voor binnen of buiten of een lichtgevende kerstfiguur, zoals een ster, arreslee, sneeuwpop, kerstman of rendier.

  4. Een Zweedse fakkel, vuurkorf of vuurschaal. Voor de mensen die ook 's winters graag buiten komen. Met een vurig cadeau blijf je zelfs deze koude winter warm.

  5. Het perfecte tuingereedschap, zoals een (linkshandige) snoei- of heggenschaar, knielkussentje, uitklapbare tuinladder, paar onverslijtbare tuinhandschoenen, gereedschapsriem of opvouwbare, draagbare tas of mand om onkruid en snoeisels in te verzamelen.

  6. Een buitenposter of fleurige stickerfolie voor op die lelijke kliko's of treurige schuttingwanden. Van tropische paradijsjes tot stijlvolle dierenfoto's.

  7. Een kweekkasje met bijbehorende zaden voor het komende tuinseizoen of voor kiemgroenten in de vensterbank.

  8. Een lading vogelvoer, zoals speciale vogelpindakaas, pindaslinger, zonnebloempitten, strooivoer en vetbollen. Eventueel met een bijbehorende voederschaal of -silo of een houder voor de pindakaaspot. Ook leuk: een kerstkrans met vogelvoer voor in de tuin.

  9. Een fleurige tuinpot of bak, gevuld met winterviolen, heide, bergthee (Gaultheria), Skimmia, kerstrozen en/of zilverstruikje en klimop.

  10. Dierenliefhebbers zijn bij ons ook aan het juiste adres. In ons tuincentrum in Beekbergen vind je allerlei soorten dierenvoer en leuke speeltjes voor zowel huis- als tuindieren. Van een zachte mand voor de hond of kat tot een insectenhotel of vleermuizenkast. Ook leuk: een kerstpakje. Dan kan de trouwe viervoeter ook in stijl op de kerstfoto.

  11. Voor kinderen kun je denken aan zakjes zaden van snelgroeiende kiemgroenten, zoals tuinkers en alfalfa, met bijbehorende kweekschaaltjes of kweekkasjes, een vrolijke gieter of plantenspuit. En natuurlijk aan een vrolijk ornament voor in de kerstboom, in de vorm van iets lekkers of een dier, een engel of een ster, iets hips of iets klassieks.... Keuze te over!

Weet je nu nog niet goed wat te kiezen als kerstcadeau? Geef dan een cadeaubon van ons tuincentrum cadeau. Je bepaalt zelf de waarde op de bon en dan kan de gelukkige ontvanger zelf iets uitzoeken. Let op: wij hanteren aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen. Check onze contactpagina voor meer informatie. Het hele team van ons tuincentrum in Beekbergen wenst iedereen heel fijne, sfeervolle en groene feestdagen!