Planten voor een kleurrijke nazomer

Planten voor een kleurrijke nazomer

Ben je al afscheid aan het nemen van de zomer? Totaal niet nodig - en al helemaal niet als het op de tuin aankomt! Als je planten met verschillende bloeiperiodes uit kiest, haal je het meeste uit de hele zomer, óók de nazomer! We stellen je graag voor aan 3 bijzondere nazomer bloeiers voor een heerlijke lange zomer in de tuin!

Wat zijn laatbloeiende tuinplanten?

Richting het einde van de zomer kunnen tuinen er wat leeg en saai uit gaan zien. De kleuren van de lente en zomer zijn over hun hoogtepunt heen en er zijn steeds meer uitgebloeide bloemen te vinden. Toch kan het ook echt anders! Met zomerbloeiers die tot aan of zelfs in de herfst bloeien, geniet je nog veel langer van kleuren in de tuin. De volgende planten zijn nazomer bloeiers:

  • Aster
  • Buddleja
  • Hebe Addenda

1. De aster

De aster is een vaste plant die in het najaar erg lang door bloeit. Van augustus tot oktober is deze plant ook erg in trek voor bijen en vlinders die nog op zoek zijn naar schaarse nectar. Er zijn maar liefst 600 variëteiten van de aster! De aster groeit rechtop met lange, smalle bladeren. Je ziet de aster voornamelijk in paars, wit, of roze. De bloemblaadjes geven een soort sterachtige vorm en maken dit een bijzonder mooie verschijning in de border. De aster combineert goed met vaste planten in de border, maar kan ook prima in potten en bakken jouw terras sieren!

2. De Buddleja

Buddleja staat beter bekend onder de naam vlinderstruik. Dat komt natuurlijk doordat dit een grote favoriet is onder vlinders! De bloemen van de Buddleja zijn een grote aanwinst ovor de tuin, met hun pluimvorm hangen ze sierlijk wat naar beneden. De bloemen verschijnen in juli en kunnen afhankelijk van het weer doorbloeien tot in september! Hoe meer zon, hoe meer bloemen! 

3. Hebe Addenda

De Hebe Addenda is ook bekend onder de naam Veronicastruik. Deze bloeiende plant wordt gemiddeld zo'n 70 centimeter hoog. Hebes zijn gemakkelijk in de border te planten maar staan ook mooi in een pot. Ook dit zijn echte bij- en vlinder vriendelijke planten. De cilindervormige aren bloeien door tot in oktober, in de kleuren roze, paars en blauw. 

Nazomerplanten kopen bij tuincentrum Tullekensmolen

Wil jij een tuin die ook in de tweede helft van de zomer uit zijn voegen barst van de kleuren en bloemen? Kies dan voor de laatbloeiende tuinplanten, die zorgen voor kleur en tegelijkertijd bijen en vlinders naar de tuin lokken. Wil je weten welke planten het beste in jouw tuin passen qua ligging en bodem? Vraag dan gerust om tips bij ons in de winkel, dan denken we graag met je mee. Je vindt bij Tuincentrum Tullekensmolen een divers aanbod aan tuinplanten waarmee je de nazomer extra kleur geeft! Graag tot ziens bij Tuincentrum Tullekensmolen!